Úvod » Turnaje 2022

Tradice pokračuje - další ročník Společného turnaj ve čtyřhře - Šampáňo Cup & Jednota bratrská

publikováno 11.09.2022

Stejně jako loni se přihlásilo 12 dvojic. Turnaj přivítal dřívější členy, nové parťáky členů TKVS nebo Jednoty a také některé navrátivší se páry. Rozlosováno bylo do 4 skupin. Každý pár sehrál minimálně 2 zápasy. Z každé skupiny postoupily první dva páry do pavouka. Útěcha se letos nehrála. Počasí bylo trochu nevyzpytatelné. Chvíli slunce, chvíli mraky, déšť  i menší liják. Nakonec se všechno zvládlo odehrát i vyhlásit výsledky. Do skupin byly nasazeny páry s prokázanou nebo očekávanou kvalitou, což bylo správným rozhodnutím, protože se všechny dvojice dostaly do semifinále. To nic nemění na tom, že i boje ve skupině, které se hrály stejně jako celý turnaj na jeden set do 9 gemů, byl tvrdé, vypjaté, ale férové, samá rovina. Do semifinále postoupili Havránek - Tománek // Jílek P. - Jílek D. // Nováková - Říha // Laštovička - Altschul. Do finále mohl postoupit kdokoli a rozhodovala jen aktuální kvalita, bojovnost a také trocha tenisového štěstí. Finálovou dvojici nakonec složili loňští vítězové kluci Jílkové a hodně dřívější vítězové Radek Laštovička s Petrem Altchulem. Očekávaná bitva s možností tie-breaku se nakonec nekonala a tak Petr s Dominikem obhájili vítězství z roku 2021 v poměru 9:3. Při vyhlašování výsledků byla zavedena kategorie  - Hláška turnaje - kterou zcela přesvědčivě a za souhlasného přikyvování všech hráčů získal Dan Svoboda známý pod tenisovým jménem Danďár. Nejstarším resp. nejzkušenějším párem byli vyhlášeni pánové Pták, Roubal a od ostatních obdrželi obrovský potlesk. Jejich hra byla tenisově pohledná, bojovná a nemít tak těžkou skupinu, jistě by mohli pomýšlet až na semifinále. Vyhlášeni a odměněni "šampusem" byli i poražení semifinalisté na 3.místě a poražení čtvrtfinalisté. Svou hrou nás potěšily všechny dvojice. Rostoucí kvalitou zaujala i jediná žena v turnaji Julča Nováková hrající pod přísným ale férovým vedením trenéra a spoluhráče Patrika Říhy. 

Děkujeme Emilovi Kocourkovi za kvalitní vedení turnaje, všem za účast, divákům za podporu a sponzorům za věcné i finanční dary a ceny (díky Pepo). Díky i za buchty bramborové, s drobenkou nebo oblíbeného a tradičního hnědáka. Samozřejmě děkujeme za obvyklý a opět nadstandardní catering a čepované pivo. 

PS: organizace turnaje včetně cateringu vyjde minimálně na 15 tis. Kč a na startovném a dalších příspěvcích na jídlo se vybere cca.  10 tis. Kč a tak je trochu smutné, že jsou stále lidé, kteří nedokáží řádně a včas přispět těch 170-200 Kč na to zbaštěné jídlo a pití. 

Ještě trocha fotek. https://tkvsplzen.rajce.idnes.cz/Turnaj_4hra_2022

Obrázky k článku

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Nové zámky a klíče pro vstup do areálu TKVS
Od zítřka 16.4.2024 budou na vstupních vrátkách, dveřích na terasu i dveřích do šaten vyměněny zámky. Jedná se o preventivní krok, jak znemožnit vstup ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz